Välj rätt elbolag – Bästa tipsen

Är det dags för dig att byta elbolag eller ska du kanske teckna ditt allra första någonsin? Att välja elbolag kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det finns många att välja mellan och ju större utbud – desto svårare. Att ha ett elbolag är något som alla behöver i sin bostad, men vilket ska man välja och vilket är bäst?

Det bästa elbolaget för dig behöver inte vara det bästa för dina föräldrar, syskon eller vänner. Därför är det viktigt att du ser dig omkring för att se vad marknaden har att erbjuda. Det kan t.ex. vara så att du vill byta elbolag för att priserna har stigit för mycket, du vill ha grönare energi eller du planerar att flytta och vill göra en nystart i den nya bostaden. Här har vi plockat fram några bra tips som du kan ha med dig i bakfickan och som gör valet lite enklare.

Så väljer du rätt elbolag för dig

Ett elbolag är något som alla människor behöver. Det är med hjälp av ditt elbolag som du kan se till att du har ström till din bostad och kan tända lampor, laga mat och få värme när kylan står utanför dörren.

1. Jämför elbolag innan du väljer

Priserna mellan elbolagen kan variera väldigt kraftigt och därför är det alltid en god idé att du jämför innan du väljer. Här kan du med fördel använda dig av en opartisk jämförelsesajt som hjälper dig att ta fram de bästa priserna och bolagen för dig. Det enda du behöver göra är att fylla i information om din bostad och elförbrukning och får därefter förslag från flera elbolag i landet.

2. Hitta ett elavtal som passar dig

Det är inte bara elbolagen som skiljer varandra åt, utan även elavtalen och bindningstid. Läs på om de olika avtal som finns och fundera över om rörligt pris är bättre eller sämre än fast. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Titta på hur länge du kommer att vara bunden och vad det är för uppsägningstid som gäller. Att byta elbolag under bindningstid medför onödiga kostnader.

3. Service och kundtjänst

Det är inte bara priset som är avgörande för att du som kund ska bli nöjd med ditt elavtal, utan även servicen. Se till att du väljer ett elbolag som är populärt och professionellt och som kan hantera klagomål med bravur. Skulle det uppstå några problem med din el vill du naturligtvis att detta tas om hand på bästa sätt. Läs recensioner och omdömen från andra kunder och testa att ringa support för att ställa frågor.