Åk på energisnål och miljövänlig tältsemester

Både coronapandemin och klimatläget har fått många att tänka om när det gäller semestern. Istället för att ta långa flygresor utomlands sneglar man gärna på vilka alternativ som finns hemomkring. I den här artikeln ska vi berätta om hur du ordnar en riktigt härlig och miljövänlig tältsemester.

Våga tälta

Kanske har du obehagliga minnen av tältsemestrar med läckande tält och kalla nätter? Tänk då om! Med en riktigt bra sovsäck och ett tält av hög kvalitet kan faktiskt tältsemestern kännas riktigt lyxig. Just en bra sovsäck är faktiskt en av de viktigaste faktorerna för att det ska bli bekvämt att tälta. Satsa på en variant som håller värmen men ändå andas. Det kan vara en god idé att lägga några kronor extra för att få en riktigt bra variant. Hos Astrosweden hittar du ett brett urval av sovsäckar.

Därför är en tältsemester bra

Hemester är ett relativt nytt uttryck som innebär att man semestrar på hemmaplan. Många väljer i och för sig att ta in på hotell, men vill du spara energi så är en tältsemester mycket bättre. Överväg att cykla till ditt resmål så sliter du nästan inte alls på klimatet och kommer nära naturen. Med tält har du dessutom större rörelsefrihet och bor billigt. Varför inte passa på att se till exempel Östergötland på ett billigt och mysigt sätt?

Så blir tältningen bekväm

För att du ska få en trevlig tältsemester finns det dock några saker du bör tänka på. Spara till exempel inte in pengar genom att köpa det billigaste tältet, utan satsa på ett av hög kvalitet. Se också till att säkra din packning så att den håller sig torr och ta med tillräckligt med mat. I den här artikeln kan du läsa mer om hur du lyckas med din semester.

Känner du dig sugen på en tältsemester, men vet inte riktigt vart du ska åka? Här hittar du vackra platser att tälta på i Göteborg med omnejd. Kort sagt, var inte rädd för att våga testa tält. Chanserna är stora att du kommer att bli riktigt nöjd med din klimatsmarta semester.