Gör ditt badrum mer energieffektivt

Det bästa sättet att bli mer miljövänlig är att börja i ditt hem. Eftersom det är populärt att renovera badrum och kök är det en bra idé att hitta miljövänliga VVS-lösningar. Fördelen är att det är förvånansvärt enkelt och hos Rörfokus.se erbjuds allt du behöver för att komma igång. Rörfokus grundades 2009 och är uppdelat i fyra affärsområden:

  • Badrumsrenovering
  • E-handel för VVS-produkter
  • VVS-service
  • VVS-installationer

I deras e-handelsbutik säljer Rörfokus alla essentiella produkter för att göra ditt hem mer miljövänligt, allt från blandare och rördelar till golvvärme och värmepump. Det finns även en fyndhörna där du kan hitta produkter till fyndpris med upp till 90 % rabatt på ordinarie pris! Att vara miljövänlig behöver knappast vara dyrt. Bland annat har du en stilren blandare med Ecosmart från Hansgrohe, nu för endast 649 kronor från ordinarie pris på 1 067 kronor.

Uppgradera rör och duschmunstycke

Moderna rördelar av rätt material förbättrar vattentrycket och minimerar riskerna för läckage. Om dina rör är av plast eller koppar kan du lägga till isolering och minska värmeförlusten med hela 80 %. Det innebär att du använder mindre energi för att hålla värmen i vattnet. Kom ihåg att det hinner rinna igenom flera liter vatten på kort tid, så små förbättringar kommer att på sikt göra en stor skillnad för miljön. I ett vanligt duschhuvud rinner det igenom cirka två och en halv liter vatten per minut. Genom att investera i ett miljövänligt duschmunstycke kan du minska det till under två liter per minut. Ett tips är att hålla utkik efter miljövänliga märkningar och välrenommerade varumärken för att säkerställa att produktens energieffektivitet.

Nya blandare och duschmunstycken kan även spara mycket vatten genom att de inte droppar vatten. Det kan vara svårt att föreställa sig hur mycket vatten som går åt om någonting droppar lite grann hela tiden. 10 droppar per minut blir över 100 liter per månad och 1300 liter per år.